Eläinsuojelu Slek ry
Suomen löytöeläinten kummit ry
Suomen Löytöeläinten Kummit ryTietoa yhdistyksestäKodittomatTapahtumatOta yhteyttä
Ajankohtaista
Kauppa
Säännöt
Ajankohtaista

Ruoka- ja hiekkakeräys yhteistyössä Kaarinan Mustin ja Mirrin kanssa 20.5.-31.5.2020 

Eläinten viikko on vuosittain 4.–10.10. vietettävä teemaviikko. Suomessa Eläinten viikkoa on vietetty SEYn aloitteesta vuodesta 1959 lähtien.

Eläinten viikolla nostetaan keskusteluun vuosittain vaihtuva ajankohtainen tai muutoin merkittävä eläinsuojeluteema. Vuonna 2019 teemana on " yksikään eläin ei ole häkkieläin"

Valitettavan usein näitä ei pohdita tarpeeksi. Otetaan puoli-ilmainen pentu jostain, eikä vaivauduta selvittämään emon ja pentueen taustoja tai miten niitä hoidetaan. Pahimmassa tapauksessa tuetaan tietämättä pentutehtailua tai otetaan pentu paikasta, jossa ei emoa saati pentuja ole rokotettu tai madotettu tai ruokittu tiineyttä, imetystä ja pentujen kasvua tukevilla ruuilla.

Jonkin ajan päästä pentu oireilee. Maha on sekaisin, karvaa lähtee, pentu nuokkuu ja on pois pelistä. Lääkäriin täytyisi mennä, mutta se on kallista. Jätetäänkin pentu tienposkeen tai ulos pihalle. Lopputulema on, että joko se menehtyy luonnon armoilla tai sitten se päätyy eläinlöytölään, jossa se ehkä toipuu ja sille löytyy uusi, vastuullisempi koti.

Eläimen vastuullinen omistajuus on yhtä tärkeä asia. Kotieläimet ovat ihmisen varassa ja tarvitsevat enemmän kuin vettä ja ruokaa. Ne kaipaavat seuraa ja virikkeitä. Kodeissa on paljon ylipainoisia, tylsistyneitä koiria ja kissoja. Ne ovat neljän seinän sisällä, virikkeenä ehkä joku lelu, kiipeilypuu ja olkkarin ikkuna. Koira pääsee lenkille aamuin illoin. Pahimmassa tapauksessa se laitetaan häkkiin työpäivän ajaksi, ettei se se tuhoa paikkoja. Vakuutetaan, että koira itse rauhoittuu, kun se laitetaan häkkiin. Eläin kaipaa seuraa, yhdessä touhuamista, leikkimistä, virikkeitä, ulkoilua ja huomiota. Kun eläimellä on tarpeeksi tekemistä ja sen aivot saavat virikkeitä, niin yleensä se jättää huonekalut ja tapetit rauhaan.

Kannustamme ihmisiä miettimään, onko se oma elämäntilanne sellainen, että voi huolehtia eläimestä. Jos tehdään pitkää päivää, työmatkat ovat pitkiä ja viikonloppuisin viipotetaan kaupungilla ja kylässä, niin onko oikein ottaa eläin ja antaa sen olla suurimmaksi osaksi päivää yksin kun samalla podetaan itse huonoa omatuntoa? Olisiko parempi odottaa sellaista elämänvaihetta, jolloin on enemmän aikaa eläimelle ja jolloin molemmat nauttivat elämästä yhdessä? Ja onko se oma taloudellinen tilanne sellainen, että pystyy viemään eläimen päivystykseen sunnuntai-iltana, kun se iltalenkillä raahasi keppiä metsässä ja sai suuhun jäätävän kokoisen haavan? Sen hoitamiseen menee äkkiä muutama satanen.

Näitä kannattaa pohtia ja seuraavan kerran kun mainostetaan ilmaista kissanpentua tai rotukoiraa parillasadalla - ne kannattaa ohittaa ja ottaa lemmikki vastuulliselta kasvattajalta tai perheeltä. Arvostetaan kaikkea elämää ja kaikkia eläimiä ja kannetaan huolta toinen toisistamme.

 

Rapsutukset kaikille karvakorville ja ihanaa eläinten päivää ja viikkoa meille kaikille!__________________________________________________________


Syämellinen kiitos keräykseen osallistuneille ja tapahtuman järjestäneille.


__________________________________________________________________


JOULUMYYJÄISET


9.12.2018 olemme Turun VPK-talon Joulumyyjäisissä!
Löydät meidän Peilisalista, 2. kerroksesta. Pöydässämme on
arpoja, käsitöitä sekä leipomuksia.

Tervetuloa!

_____________________________________________________________________

JOULUPUU RUOKA- JA TARVIKEKERÄYS

Joulupuukeräyksen kohteet ovat Slek ry:n kodittomat eläimet, Pelastettujen koirien turvakodin koirat, Eläinsuojelukeskus Toivo ry:n kodittomat koirat sekä vähävaraiset lemmikinomistajat, joille apu hoidetaan yhteistyössä diakoniatyön kanssa.
 _____________________________________________________________________

TYTTÖJEN PÄIVÄ

Naaraskissojen päivä AB-Klinikalla Somerolla, Lummetie 7, p. 02 733 3473
Naaraan sterilisaatio ja siru yht. 100 €
Yhteistyössä AB-Klinikka Somero ja Suomen löytöeläinten kummit ry_____________________________________________________________________
 
KOLLIEN PÄIVÄ


Kollien päivä AB-Klinikalla Somerolla, Lummetie 7 , p.02 733 3473
Kollin kastraatio ja siru yhtensä 50 €
Yhteistyössä AB-klinikka Somero ja Suomen löytöeläinten kummit ry_____________________________________________________________________
 
JOULUPUU RUOKA- JA TARVIKEKERÄYS


Ruokakeräys kodittomille kissoille Turun Länsikeskuksen Mustissa ja Mirrissä (Viilarinkatu 3, Prisma Länsikeskus,20320 Turku) alkaen 19.11.2018.
Suomen löytöeläinten kummit ry:n edustajat ovat paikalla 24.11. lauantaina klo 11-15 . Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!_____________________________________________________________________


                                                                                                                                      
c_____________________________________________________________________

* Kiitos Forssan Naisten toimintaryhmä Ompelukerho, Someron Joulukeräyksen järjestäjät Marika ja Jenni Koski, Turun Länsikeskuksen Musti ja Mirri, Kupittaan Musti ja Mirri, Kuninkojan Musti ja Mirri sekä Raision Myllyn Musti ja Mirri,  Best Friend Group Oy, Primacat, Turun eläinsuojeluyhdistys , meitä tukeneet, Slek ry:n jäsenet. Apunne on ollut korvaamaton.

*  Vähävaraiset akuutissa hädässä olevat perheet voivat ottaa yhteyttä slek@slekry.com

* Kaipaamme kotihoitoja kodittomille kissoille!  Kotihoitoon siirrettävät kissat ovat terveystarkastettuja, leikattuja, rokotettuja ja tunnistesirutettuja.
Tuemme kotihoitoa tarvikkein sekä hoidamme eläinlääkärikustannukset.
Suurin osa kotihoitoon tulevista kissoista on arkoja, joten kärsivällinen ja rauhallinen koti on kissoille paras. Jos kodittomien auttaminen kiinnostaa kotihoidon merkeissä niin lisätietoja saa joko 040 5570227/ Merja, Slek ry tai slek@slekry.com

 
Kodittomat eläimet"

_____________________________________________________________________

srkkrykauppa.mycashflow.fi/
Suomen Löytöeläinten Kummit ryTietoa yhdistyksestäKodittomatTapahtumatOta yhteyttä