Eläinsuojelu Slek ry
Suomen löytöeläinten kummit ry
Suomen Löytöeläinten Kummit ryTietoa yhdistyksestäKodittomatTapahtumatOta yhteyttä
Yhdistyksen historiaa
Tietoa yhdistyksestä

 

 • Toimimme yhteistyössä eläinsuojeluviranomaisten kanssa mm. 
  eläinten huostaanotoissa sekä populaatiotapauksissa resurssiemme mukaan Varsinais-Suomessa sekä Kanta-Hämeessä.
 • Haluamme auttaa siellä missä voimme!

 • Keräämme tavara- ja ruokalahjoituksia suomalaisille löytöeläinkodeille.
  Järjestämme MatchShow-tapahtumia tukeaksemme eläinten asemaa.
  Vuotuisen kalenterimme tuotto ohjataan sinne missä tarve kulloinkin on suurin.

 • Tuemme suomalaisia löytöeläintaloja sekä akuutissa hädässä olevia lemmikinomistajia yhteistyössä Turun Länsikeskuksen, Kupittaan, Raision Myllyn ,Kuninkojan, Kaarinan, Ravattulan, Skanssin Mustin ja Mirrin sekä Prima Pet Premiun kanssa. Yhdessä voimme auttaa!

                                                   
  Kunnioitamme eläimiä, haluamme edistää eläinten hyvinvointia sekä parantaa eläinsuojelua.

.Liity jäseneksi!

Kannatusjäsen 15 € / vuosi
Kannatusjäsenenä saat:
- Jäsentiedotteen sähköpostitse
- Alennuksia yhdistyksen tuotteista, tapahtumista ym.

Yrityskannatusjäsen 40 € / vuosi
Yrityskannatusjäsenillemme tarjoamme logon paikan sivuiltamme.

                                                                                                          
Jäsenmaksusi maksat yhdistyksen tilille:

Turun seudun Osuuspankki
FI10 5710 8320 0697 38
Viestiksi: Kannatusjäsen

Jotta pääset nauttimaan jäseneduista muistathan ilmoittaa sähköpostitse nimesi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi jäsensihteerille: tita (at) slekry.com.
Yhdistyksen toimintaa:

Slek ry alkuperäisenä toimintana oli tukea pieniä löytöeläintaloja, mutta
toimintamme on muuttunut hyvin paljon arkojen kissojen talteenottoon sekä eläinsuojeluviranomaisten kautta tulevien eläinten auttamiseen.
Kissat  rokotetaan, leikataan, tunnistesirutetaan sekä fiv/felv-testataan. Slek ry:llä ei ole sopimusta löytöeläinten talteenotosta eikä erillistä turvataloa vaan kissat sijoitetaan kotihoitoihin karanteeniajan jälkeen.

Eläinsuojelutyö jatkuu näin heti vuoden alkuun loukutuksen merkeissä, mutta otetaan vielä pieni katsaus viime vuoteen:
Vuonna 2018 uuden kodin kauttamme sai 82 kissaa ja yksi koira.

Yhdessä Someron AB-klinikan kanssa meillä oli koko vuoden kestävä sirutuskampanja, jossa lahjoitimme kissan leikkauttaneille sirun. Yli 100 kissaa sirutettiin. Sirut rekisteröidään Kissaliittoon ja Siruhaku-palveluun. Loppuvuodesta pidimme AB-klinikan kanssa kollien ja narttujen päivät, eli kastrointi ja strerilointi oli alennettuun hintaan. 8 narttua steriloitiin ja 12 kollia kastroitiin näinä kahtena päivänä.

Olemme tukeneet viranomaisten kautta tietoomme tulleita eläinten omistajia leikkauttamalle heidän lemmikit. Ylimääräiset kissat tällaisista kohteista olemme ottaneet meidän hoitoon. Näin pystymme puuttumaan mahdollisten populaatioiden alkuun heti alkutekijöissä. Tämä työ jatkuu tänä vuonna - uusi paikka on jo tiedossa.
Vielä on kesken yksi kohde, josta pitää loukuttaa kissat talteen omistajan menehtymisen vuoksi. Riistakameralla olemme seuranneet paikan tilannetta ja sen mukaan siellä on vielä kaksi kissaa. Yli 30 kissaa samasta paikkaa on jo otettu talteen.

Loppuvuodesta meillä oli Turun alueen Musti ja Mirri -myymälöiden kanssa yhteistyönä joulupuu-keräys. Sen tuotolla ja Mustin ja Mirrin lahjoituksilla pitkin vuotta olemme voineet tukea Eläinten suojakoti Toivoa Kemiössä, Pelastettujen koirien turvakotia Alastarolla, Skeppsdals familyn löytöeläinkotia Inkoossa, Kiikoisten löytöeläinkotia ja Stormin löytöeläinpalvelua Sastamalassa.
Myös vähävaraisten lemmikeille olemme voineet lahjoittaa ruokaa mm. Sulle kans ry:n kautta, operaatio Ruokakassin kautta ja eri paikkakuntien diakoniatyön kautta (Somero, Raisio, Turku, Masku).

Sirutuskampanja jatkuu koko vuoden 2019 ajan, eli tunnistesirun saa ilmaiseksi AB-klinikalta Somerolta kissan steriloinnin / kastroinnin yhteydessä. Myös viranomaisten kanssa yhteistyö jatkuu. Kissat eivät varmasti lopu vaikka toive olisikin ettei tämä vuosi tule olemaan yhtä vilkas kodittomien kissojen osalta. Toivottavasti kissojen leikkaaminen ja sirutus auttaa vähentämään näitä ”ei kenenkään kissoja” edes vähän.

Hyvää alkanutta vuotta 2019 


 Olemme tukeneet Kiikoisten löytöeläinpalvelua, Skeppsdal Familyä sekä vähävaraisia  lemmikinomistajia seurakunnan diakonissan sekä Pelastusarmeijan kautta yhteistyössä Turun länsikeskuksen, Kupittaan, Raisoin Myllyn sekä Raision Kuninkojan Mustin ja Mirrin kanssa. Myös Prima Pet Premium lähti kanssamme mukaan tukemaan avustuskohteitamme.  Vähävaraiset akuutissa hädässä olevat perheet voivat ottaa yhteyttä slek@slekry.com

Somerniemellä oli käynnissä vapaasti lisääntyneen kissapopulaation
talteenotto. Olemme saaneet tuolta aluelta talteen 8 pentukissa ja 12 aikuista joista 7 oli tiineenä. Kissat leikattiin, rokotettiin ja sirutettiin, testasimme yleismmät virukset sekä Fiv/Felv testattiin.

Slek ry sekä Kodinvaihtajat ry järjestivät maaliskuussa 2016 kissojen leikkauskampanja Somerolla Mia Borgin vastaanotolla.  Koko kuukauden kestävä kampanja on ensisijaisesti vapaana ulkoileville kissoille ja hinnat ovat 40e/kolli, 70e/ naaraskissa.
Tunnistesirun saa leikkauksen yhteydessä veloituksetta.

Järjestimme kissojen leikkauskampanjan Somerolla 2.2.-28.2.2015.
Kampanjan aikana leikattiin 24 kollia sekä 24 narttua, samalla kissat saivat tunnistesirun. Kiitämme sydämellisesti Marja Luukkosta, jonka lahjoitusten turvin kampanja oli mahdollinen sekä eläinlääkäri Mia Borgia, joka teki käytännön työn. Kampanja kohdistui ensisijaisesti vapaana ulkoileviin kissoihin, näin ei toivotut kissanpennut on helppo välttää ja villiintyneet kissat vähenee.

Suomen Löytöeläinten Kummit ryTietoa yhdistyksestäKodittomatTapahtumatOta yhteyttä